Avlstæver

Avlshanner

Unghunde

Pensionister

In Memoriam


Planlagte kuld

Parringer

Hvalpe

Til salg


Resultater

Nyheder

Galleri


Front site


Profil

Tilladelser

Kontakt


Presse

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WUSV VM 2007

 

 - er nu lykkeligt overstået - med et super resultat!
Efter sidste års VM i Randers – opstod der et naturligt tomrum for mig, da jeg besluttede at lægge Jabina Nova på hylden - idet hun nu var blevet placeret som verdens bedste tæve med en flot 6. plads - pointlighed med Jabina Querry på 5. pladsen.

I år skulle jeg så prøve at gøre det nogenlunde ligeså godt med Novas halvsøster Jabina Digthe.
Jeg viste at sporarealet i Slovakiet har ry for at være meget svært - bare spørg min kone som med Digthe`s mor : Jabina Frigga, havde store muligheder for at stå på IPO VM skammelen i Nitra, Slovakiet i 1997, efter at hun havde lavet 96 i B og 97 i C – gik ud på sporet og dumpede i lighed med 50% af de øvrige deltagere.

Jeg besluttede derfor at tage til Bratislava 4 dage før de andre på holdet – for at vænne min hund til de svære sporforhold. Denne satsning viste sig at være godt givet ud – idet vi også denne gang blev udsat for nogle sporarealer, som jeg aldrig tidligere har været udsat for, hverken herhjemme eller i udlandet.

Digthe og jeg startede konkurrencen torsdag, med vor normalt værste disciplin nemlig gruppe B lydighed – en disciplin som jeg har gjort meget ud af efter dette års BHP 3 DM.
Lydigheden gik som den skulle og Dighte levede næsten op til det bedste hun kan præstere, så det blev flotte 96 point. Indtil da var det kun den senere Verdensmester Pierre Wahlström som havde lavet et fortrinlig (97 p) i denne disciplin.

Fredag – havde vi hviledag og kunne gå og være glade over gårsdagens resultat, men samtidig også få nerver på over at skulle ud på sporarealet som iflg. resultaterne var meget svære.

Lørdagen kom og selv om jeg har deltaget ved VM 7 gange med 4 forskellige hunde så kan jeg godt love at jeg var rigtig nervøs for dagens opgave der jo var spor. Sporresultaterne var stadig meget lave og en enkelt fra holdet var dumpet - og John Bajlum som normalt altid laver topresultater på sporet kom hjem med 83 point….. dette sagde noget om sporets sværhedsgrad … og gjorde ikke rumlen i maven mindre….

Arne Ehrenrich og jeg tog sammen med vores holdleder Kurt Jensen ud til sporarealet, og det så altså ikke let ud…
Gasko, Arnes hund, som aldrig har lavet andet end fortrinlig på sporet - fik bevist at det var rigtig svære sporarealer, da Gasko aldrig fandt 3. knæk og dermed dumpede.

Digthe var, efter 1.5 km gåtur, ud til vores start sted, blevet noget roligere.
Jeg benyttede tiden til at få en medbragt cola – da selv en tvebak ville læske på dette tidspunkt.
Nå, ikke mere snak – dommeren var klar og så var der bare at håbe at Digthe også var det!?

Opstarten var i et forholdsvis grønt stykke på denne brakmark – men allerede efter 4-5 meter var sporlæggeren gået diagonalt ud af dette stykke og ud i den "bare jord" – så Digthe fik en brat opvågning og måtte til at intensivere sit arbejde - mens jeg var ved at blive lidt svedig. Digthe klarede dog denne opgave og gik et rigtigt godt spor, der var fyldt med sværhedsgrader, som vi ikke er vant til at blive budt i lille Danmark. Resultatet blev SG og 94 point - og jeg var bare super glad og stolt og min lille hund.
Inde på hotellet og stadion fik jeg bagefter at vide, at svenskerne havde jublet helt vildt over mine sporpoint - det varmede naturligvis – ja, lige indtil det gik op for mig, at grunden mere var den at jeg med 94 på sporet og 96 i lydighed, ikke længere havde en chance for at slå min træningskammerat Pierre Wahlström fra Sverige, som på dette tidspunkt var færdig og var endt på 294 point!

Søndag over middag skulle jeg som den sidste på banen i Gr. C – og der var naturligvis stor spænding på, idet jeg skulle lave 95 point for at blive nr. 2 – 94 point ville placere mig på en 3. plads.
Her var jeg til gengæld ikke nervøs, da jeg ved jeg har en super hund til C arbejdet. (Tak til genetikken og Lars Lentz for det :)
Digthes Gr. C fik et af VM`s største bifald (Klik her...) - og jeg var inden dommerens kritik da også sikker på, at det var et stykke fortrinligt arbejde Dighte pigen havde lavet så jeg var klar…….
Men i løbet af dommerens kritik kunne jeg godt ane, at han ikke havde set de samme kvaliteter i Digthes arbejde som jeg og den største del af publikum havde – idet der var flere momenter i SG og resultatet blev dog også skuffende 94 point - og VM`s klart største pipekoncert begyndte at regne ned til dommeren… (Klik her...)

Efter en halv times tid var jeg dog kommet mig, og kunne nu glæde mig over at jeg for andet år i træk havde verdens bedste tæve ved VM - samt en flot 3. plads - med 284 point.

Senere søndag skulle præmieoverrækkelsen foregå, og det var et stort øjeblik at få overrakt pokalerne, samt se én af sine træningskammerater få beviset for verdensmesterskabet. Her skal lyde et kæmpestort tillykke til Pierre Wahlström, som ved dette års VM var fuldstændig urørlig.

Det var dog lidt mærkeligt at stå der på skamlen og trykke de første 50 mennesker i hånden, og skrive autografer på diverse genstande. For ikke at tale om alle de gange man blev bedt om at blive fotograferet sammen med alle mulige mennesker fra forskellige nationer – nå men det er jo heldigvis disse stunder der gør sliddet på træningsbanerne det hele værd, samt det som får en til at blive ved i sporten - trods de mange skarpe tunger som desværre også florere……

Til sidst skal lyde en stor tak til mine træningspartnere i det daglige, Erik Fenger og Annette Larsen, Carsten og Inge Brandt samt alle dem som op til konkurrencerne er med til finpudsningen, Erik Petersen, John Bajlum, Per Olsen, Milan Dodig samt Pierre Wahlström. En kæmpe tak skal også lyde til Lars Lentz (tak for lån af dit z Polytanu ærme), og Peter Gammelgaard Mortensen som begge tidligere har fremført Jabina Digthe, og som har været til stor hjælp og inspiration i det daglige arbejde med Digthe pigen. Til sidst skal lyde en stor tak til Hills Pet Food samt naturligvis til min dejlige familie, som må udholde mine luner op til konkurrencerne....
 

Se flere billeder af Digthes C arbejde - Klik her... 


John Jabina og Jabina Digthe


 

 

 

 

 

Kontakt info: Tlf. 46 36 36 34 - Mobil : 40 74 36 34 - E-mail : kenneljabina@gmail.com